Община Ботевград обяви обществена поръчка с предмет: „Реконструкция и доизграждане на ВиК инфраструктура в с. Врачеш, община Ботевград“. Кандидатите за изпълнители на проекта могат да подават оферти до 23:59 часа на 29 април 2024 год. 


Както сме информирали, това е едно от трите проектни предложения, които в края на 2023 год. Община Ботевград внесе в Министерството на финансите за целево финансиране от държавния бюджет. "Преустройство, реконструкция и промяна на предназначението на част от сградата на Младежкия дом – етап I", и "Рехабилитация и обновяване на пешеходната зона в централната градска част – етап I", който се изпълнява в момента, са другите два проекта.


Целта на обществена поръчка е да бъде избран външен изпълнител за извършване на реконструкцията на 18 337,66 метра от старата водопроводна инфраструктура на Врачеш.


Прогнозната стойност на поръчката е 5 949 082,70  лева без ДДС. Средствата ще бъдат осигурени по силата на споразумение по чл.107, ал.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г., което предстои да бъде сключено между Община Ботевград и Министъра на регионалното развитие и благоустройството.


Срокът за изпълнение на дейностите не трябва да бъде по-дълъг от 450 календарни дни, като той започва да тече, считано от датата на подписване на Протокол за откриване на строителна площадка.


За повече информация - ТУК