До края на тази седмица на мъжкия баскетболен отбор на Балкан му предстят още два мача. Единият е утре - сряда, 6 декември от 18.30 ч. срещу белгийския Бейзик Фит от Брюксел. Това е последна среща от група Д на турнира за Купата на ФИБА Европа и е без значение за класирането на двата тима.


Дори и да спечели, Балкан ще остане на последното четвърто място в групата, тъй като досега няма нито един успех. А тимът от столицата на Белгия е твърдо трети, тъй като спечели два домакински мача - първия над Балкан с 81-78, вторият над унгарския Кьорменд. с 86-64.


За разлика от първата среща в Брюксел, за Балкан няма да играе заради контузия най-добрият тогава Брандън Фортънбъри. А в Бейзик Фит се завръща полякът с белгийски паспорт Александър Лиходжиевски, тимът се подсили и с американския шутинг гард Майк Смит, благодарение на когото бе постигната победата над Кьорменд.  В другата среща от група Д лидерът Керавнос посреща в Кипър втория Егис Кьорменд. И двата тима продължават в следващата фаза на турнира.


Много по-важен за Балкан е мачът му в неделя, 10 декември от 9 кръг на НБЛ. Тогава от 18.30 ч. зелените ще гостуват на Рилски спортист. И след първото поражение, което записаха в събота у дома срещу Левски 2014, ще се опитат да заличат неприятните усещания от твърде неубедителното им представяне.