Единият от тримата сръбски баскетболисти, които пристигнаха на проби в "Балкан" - Горян Латифич  (вдясно на снимката), си тръгна още след първата тренировка. Официалното  обяснение на 31-годишния плеймейкър пред старши треньора Георги Младенов е, че се опасява, че няма да издържи на високите изисквания пред отбора.

"Съобщи ми го след сутрешната тренировка - каза Жоро Младенов. - Каза ми, че го мъчат две контузии и смята, че ще му бъде трудно да започне всичко отначало.  Обяси ми, че съжалява, тъй като е бил запознат подробно с успехите и състава на отбора от миналия сезон. Постъпи коректно, като ме уведоми веднага, вместо след една седмица или по-късно", допълни Младенов.

Горян Латифич пристигна снощи в Ботевград заедно с баща си - Горан Латифич, една от легендите на най-успелия сръбски клуб "Партизан". В продължение на 11 години  от началото на 70-те, той е бил капитан на "гробарите", след което е икарал два сезона в турския "Тофаш" и в Обединените арабски емирства.

Младият Горян има и по-малка сестра, която - за разлика от него - не се стъписва пред трудностите. Това е 28-годишната Ива Латифич (на втората снимка), която някои от българските зрители помнят от първото издание на състезанието "Форт Бояр". Тя бе част от отбора на Сърбия, който се наложи над съперниците си от България и Турция.