Паралелът с „Вечната Амбър” на Катлийн Уиндзор по отношение на Стоянка Мутафова се наложи още по време на спектакъла «Госпожа Стихийно бедствие» на  Алдо Николай, който беше представен в Етрополе в рамките на празниците по случай Деня на миньора.
И дано не се е „удавило” впечатлението от блестящата игра на Стоянка Мутафова с нейните партньори Адриана Андреева и Николай Атанасов – Шуши в програмата от естрадата пред читалището в деня на самия празник. И в литрите изпита бира на площада.
Защото може в минутите между две излизания на сцената Стоянка да не може да стане от канапето в стаята за чакащи артисти от умора, но на сцената е просто неузнаваема. Или познаваема, такава каквато я познаваме от многобройните й спектакли на сцената и в киното. Дори само това да е единствената й роля в живота, тя пак ще си остане очарователната, магнетична кралица на смеха в театъра.
На публиката тя поднесе солидна доза заразяващ и будещ размисъл смях. И оставаш с впечатлението, че именно тази пиеса е писана специално за Стоянка Мутафова. На 85 годишна възраст  и със 60 години сценична дейност тя е все още е неуморна на сцената. За нея възрастта просто няма мерило.
Затова и дълго време след края на спектакъла публиката не стихваше с овациите и  аплодисментите си. Все пак Стоянка Мутафова не гостува всеки месец в Етрополе.
Кошница с цветя беше поднесена от името на кмета инж.Богомил Георгиев на участниците в спектакъла, а възрастна етрополка им подари ръчно изплетени сувенири.