Баскетболистите на Балкан - момчета до 13 години, станаха първи на завършилия днес в Ботевград турнир в памет на големия треньор "Иван Андреев". Във финалния мач в Арена Ботевград те победиха Черно море Тича със 72-55 в повторение на финала при 12-годишните тази пролет във Варна.


Предварителните очаквания за оспорван двубой не се оправдаха напълно. Възпитаниците на треньора Николай Пеев играха добре и в защита, и в нападение по време на цялата среща. Момчетата от Варна, подкрепяни по традиция от голяма агитка от родители, бяха на ниво през първата четвъртина, която завърши 19-19. Не отстъпваха в мощната подкрепа и родителите на момчетата от Балкан. След втората част домакините взеха превес, на полувремето имаха аванс от десет точки, а в последната минута на третата четвъртина бе достигната и най-голямата разлика в тяхна полза при 60-35.


Преди това в мача за третото място Лукойл Академик спечели срещу Академия ФМП Скопие с 60-49. Тимът от столицата на Македония остана четвърти. На петото място е Кидс Баскет от Подгорица, който победи Арис Солун и изпрати гръцкия тим на последното шесто място.


Внучката на Иван Андреев - Ивана, връчи купата за първото място на победителите от Балкан. А нейният баща Здравко даде трофея на заелия третото място тим от Правец Лукойл Академик.


За най-добър играч на турнира бе определен Александър Гавалюгов от Балкан. А приза за  МВП на самия финален двубой отиде при неговия съотборник Даниел Йорданов. Най-добър реализатор на тридневната надпревара е талантливият играч на Черно море Тича Кристиян Попов. А с най-много борби е Ристе Буклишев от ФМП Скопие.