Голямата промяна, за която се говори под сурдинка в баскетболните среди вече няколко месеца, днес официално стана факт. А тя е, че фирмата Лукойл България изоставя мъжкия тим на Лукойл Академк и вече ще бъде спонсор на столичния Левски 2014.


Ето официалното прессъобщение на спортната агенция, под чийто контрол са всички спортни клубове, спонсорирани от петролната компания.


 „Ръководството на Агенцията за мениджмънт и реклама в спорта съобщава, че от началото на 2018 г. влиза в сила договор за генерално спонсорство между Баскетболен клуб „Левски 2014” и „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД, чиято цел е по-нататъшното развитие и поддържане на високопрофесионално ниво на българския клубен и национален баскетбол.


Според постигнатите договорености, марката ЛУКОЙЛ ще присъства в името на отбора, в залата, официалните и тренировъчните екипи на баскетболистите, както и на други рекламни позиции и продукти. Старши треньор на отбора остава Константин Папазов, а един от най-успешните български баскетболисти – Тодор Стойков – поема президентския пост в клуба.


„ЛУКОЙЛ-България” продължава подкрепата си и за детско-юношеската школа и представителния състав на най-успешния български баскетболен клуб – „Академик”, без марката да присъства в названието на клуба. Административните отговорности по спортно-техническата подготовка на децата, младежите и мъжкия състав на „Академик” са възложени на легендата Петко Маринов, чийто дългогодишен опит и знания ще осигурят приемственост между баскетболните поколения и достойна млада смяна играчи. Старши треньор на представителния състав на „Академик” остава Георги Давидов.


Повече подробности по темата ще бъдат представени на специална пресконференция, за датата и мястото на която ще ви информираме допълнително”.