След днешната първа осминафинална среща от турнира по баскетбол за купата на УЛЕБ между Лукойл Академик и Динамо (Москва) президентът на БК Лукойл Академик Валентин Златев заяви пред журналисти в зала "Универсиада", че ако Константин Папазов стане помощник на старши треньора на българския национален отбор по баскетбол за мъже Пини Гершон, то той ще спре играчите на шампиона от участие в българския национален отбор.

"Проблемите, ако говорим за такива са много. Успех е, че стигнахме до тук. Получи се един добър мач. Динамо е един много силен отбор с по-дълга скамейка и с по-големи възможности и традиции. Липсваше ни късметът и самочувствието. Докато спортните съоръжения са такива и първенството ни е такова ще бъде по този начин. Аз съм изключително благодарен на публиката.

Ние не сме се отчаяли и ще играем мъжки в Москва и ще направим каквото можем. Развитието на баскетбола е отношение на цялото общество. Трябват ни добри треньори, които да обучават младите хора, а не както в момента правим Тити Папазов заместник треньор в националния отбор. Тити Папазов беше треньор на мъже, на жени. Сега е помощник. Българският баскетбол не може да бъде негов заложник и да го чакаме да се упражнява навсякъде. Той беше шоумен, певец, беше треньор при мен и го уволних. От Тити не става и чеп за зеле. Изхарчих 3-4 хиляди евро, за да го пращам на обучение, а той дори не ми представи отчет. Моето мнение е ясно и категорично. Ние не говорим за шоу, а говорим за спорта в случая. Крайно време е да разбере, че призванието му не е да е треньор по баскетбол. Нека Тити Папазов се развива като поет", завърши Валентин Златев.

Самият Папазов заяви, че ще напусне поста си в националния само ако Пини Гершон поиска. "Не знам защо е това нещо. Винаги съм се старал да давам най-доброто от себе си. Когато съм губил винаги съм си признавал грешките. Не съм имал никакви пререкания с Валентин Златев и дори мога да твърдя, че той ми е помагал. Може би не съм достатъчно интелигентен да коментирам думите на господин Златев. Аз съм отговорен пред думата, която съм дал пред Пини Гершон и ако той ме помоли бих се отказал. Единственият, който може да ме откаже е този, който ме е поканил. Нямам представа защо баскетболистите на Лукойл няма да бъдат пуснати в националния отбор, ако аз съм там. Аз съм получил много неща от Златев. На мен лично ми е болно. Мисля, че има външна намеса и е повлиял и на изхода на мача", завърши Тити Папазов.