Единствената среща от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол /НАЛБ/, която бе изнесена извън столицата, бе между отборите на Балкан Ботевград и Скравена и се игра тази вечер в Арена Ботевград. И със сигурност може да се каже, че организаторите на лигата спечелиха още повече привърженици.


Първо, защото всички играчи на двата отбора бяха продукт на ботевградската баскетболна школа и бе напълно естествено те да се срещнат в Ботевград. И второ, всичко това привлече в залата много любители на баскетбола. Дори без някой да ги брои, те бяха в пъти повече от мачовете от НБЛ, които се играят в столицата.


Въодушевени от атмосферата, двата отбора изиграха наистина един страхотен мач, чийто изход се реши буквално в последната минута. В средата на последната четвъртина отборът на Балкан поведе с 10 точки - 65-55. Момчетата от Скравена обаче съвсем не се примириха. Направиха серия от 11-0 и когато оставаха минута и 22 секунди, поведоха с 66-55. Балканци обаче веднага вкараха тройка и отново излязоха напред - 68-66 минута и 9 секунди преди сирената.


В оставащото до края време момчетата от Скравена пропуснаха няколко стрелби, а техните съперници  бяха точни от наказателната линия и оттам дойде разликата от 6 точки в крайния резултат, а той е 74-68 за Балкан.


Освен големите емоции от съперничеството между двата тима, зрителите в Арена Ботевград видяха и доста атрактивни изпълнения. С познатата си точност блесна, въпреки че вече е на 40,  лидерът на Скравена и бивш играч на Балкан, Левски и Спартак Плевен Илия Станков. А игралият за Балкан и Лукойл Академик Цветомир Бенчев - Чопи припомни с пълна сила своя талант за невероятните му пасове, той има 7 завършващи подавания. Силни изяви имаха и много други играчи от двата тима.


Най-резултатен за победителите от Балкан с 22 точки бе Костадин Методиев, той овладя и 9 борби. А с дабъл-дабъл в този мач се отличи Станислав Воденичарски, който вкара 19 точки и има 10 овладени топки. Трети по резултатност с 9 точки е Иван Иванов - Вакето, с по 8 са Бенчев и Пешев.


За Скравена топреализатор с 22 точки стана Илия Станков, който мушна 4 тройки, вкара 8 пъти от 12 опита от наказателната линия и овладя 7 борби. Много силно се представи и Стефан Стефанов, вкарал 16 точки. Със 7 точки и 8 борби е Мариян Иванов.


Балкан Ботевград - Скравена 74-68 /16-8, 12-21, 22-20, 24-19/


Балкан: М. Коцев 4, Методиев 22, И. Иванов 9, Воденичарски 19, Бенчев 8 + 7 асистенции /М. Георгиев 2, Г. Лилов 2, В. Василев 2, Д. Николов 2, Пр. Пешев 8, В. Стоянов, М. Иванов


Скравена: Борисов 4, Станков 22, Стефанов 16, Дионисиев, Хр. Христов 5 /Г. Георгиев 2, М. Иванов 7, Цв. Иванов 6, Б. Георгиев 6


Рефери: Марин Механджиев, Борис Данаилов, Цветан Георгиев