Дръзка кражба на оборотни средства бе разкрита в късния съботен следобед благодарение на бързата реакция на дежурният полицейски екип и наличието на видеонаблюдателна система в търговския обект. 

Екипът на  botevgrad.com получи няколко снимки от видеозаписа, който ясно показват лицата на групичката осъществила кражбата. Част от оригиналните кадри на престъплението са показани в настоящата статия!

Как се стига да кражбата?  

Към 19:00 във фото "FUJIFILM", където са разположени кабини за по-евтини телефонни разговори на фирма "Атлантис Трейдинг" ООД влизат група момчета от ромски произход на видима възраст от около 16-18 години. Групичката започва да разпитва служителя на смяна за някакви техни снимки, които разбира се не съществуват. В продължение на 10 минути те се разхождат в помещението като внимателно се оглеждат за нещо подходящо за крадене.

Погледът им се спира на кутия от шоколадови бонбони, която работещите на кабините ползват като импровизирана каса за дневния оборот. Двама от групичката, решават да действат - излизат навън да обмислят стратегията за действие и бързо я прилагат на практика.

Принуждават момчето на смяна да отиде заедно с единия от тях (в червения анцуг) в задната част на помещението, а другото ромче (с пуловера в цвят бордо, показано на първата снимка) застава на пост току до бюрото, където стои кутията с оборота. Секунди след като се увери, че никой не го наблюдава то грабва кутията (на първата снимка е "хванат"  точния момент на кражбата) и изчезва яко дим. Другото момче се появява след секунди и преди да излезе разсейва момчето като му посочва някакъв несъществуващ проблем с една от кабините (на втората снимка). Това му дава ценни секунди преднина преди момчето да осъзнае, че е ограбено и да се опита да го стигне... разбира се, без успех.

За беда на крадците обаче, всичко това е достатъчно ясно записано на охранителната камера AXIS 206, монтирана в обекта! След бързата реакция на своевременно известения дежурен полицейски екип от РПУ-Ботевград, крадците са разпознати и в момента предстои тяхното задържане.

Както може да се предположи, това са стари познайници на полицията (всички показани на третата снимка), за които тази кражба е просто пореден случай от дългата им история на противозаконни прояви.

А тъй като законодателството в България откровено толерира подобни престъпници на дребно и те безнаказано се разхождат на свобода, ние ви предоставяме възможността да ги видите и да повишите бдителността си ако те се навъртат около вас или вашите близки и познати!