И двете формации на Балкан - момчетата до 12 и до 14 години, заеха първите места на завършилия днес в Ботевград тридневен турнир за Балканската купа. В него участваха по 6 отбора в двете възрасти - от България, Македония и Сърбия.


При 12-годишните отборът на Балкан се наложи днес над македонския Вардар Скопие  със 74-61 и зае първото място. В полуфинала вчера възпитаниците на треньора Николай Пеев победиха Академик Бултекс 99 от Пловдив с 84-53. За най-добър играч на турнира при 12-годишните бе определен Александър Гавалюгов от Балкан.


 Финалът при 14-годишните момчета също бе между отборите на Балкан и Вардар Скопие. Победа с  81-58 постигнаха възпитаниците на треньорката Виктория Маринова.


Във вчерашния полуфинал Балкан се наложи над сръбския Актавис Академия от Лесковац с 67-59. В другия полуфинал Вардар Скопие измъкна успеха срещу Несебър със 74-69. Тази сутрин в срещата за 3-4 място момчетата от Несебър победиха Актавис Академия от Лесковац с 80-77. За най-добър играч на турнира бе обявен Хрисимир Маринов от Балкан.


Това бе вторият турнир от веригата за Балканската купа. Първият бе през есента в Пловдив. А следващият е в началото на март в Скопие.