Днес бе публикувано решението на Комисията по контестациите към БФБ. Както вече е известно, тя разгледа и отхвърли контестацията на Балкан, подадена по повод играния вчера в зала Универсиада първи полуфинален мач за Купата на България.


В една от точките, в които се описват мотивите на Комисията, довели до това нейно решение, обаче, според БК Балкан има съществено разминаване. Става дума за текста, че треньорите на двата отбора са се съгласили времето да бъде измервано ръчно. Ето този пасаж от решението:


"Използването на хронометър е станало със съгласието на двамата треньори, под непрекъснатия контрол на дежурния представител и при периодично съобщаване от информатора за оставащото време до края на втората част."


 Това обаче, според БК Балкан,  не отговаря на истината. След като днес се запозна с текста на решението, старши треньорът на Балкан Небойша Видич заяви пред президента на клуба Михаил Михайлов, че никой не го е питал дали е съгласен игралното време да се измерва с хронометър. "Аз вярвам на нашия треньор", категоричен бе Михайлов. Очевидно по този пункт някой е подвел Комисията по контестациите.