Днес медалистите от световните първенства по олимпийско таекуондо за мъже и кадети - Владимир Далаклиев и Кристиян Златев, бяха приети от кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов. Той ги удостои с почетни плакети за постигнатите успехи - освен от световните шампионати, те имат спечелени титли и медали и от европейски и балкански първенства.


На срещата присъстваха и двама народни представители - Калин Поповски от ВМРО и Димитър Аврамов от ДПС. Те връчиха парични премии от личните си средства на двамата отлични спортисти. Това направи и председателят на клуб Сунг Ри Ботевград Цветан Миньовски.


Двамата депутати споделиха, че са научили за успехите ботевградските състезатели по олимпийско таекуондо от Цветан Миньовски, с когото се познават отдавна. "Реших да спонсорирам с лични средства двама от медалистите, които са от най-изявените спортисти на клуба - каза Калин Поповски. - Вижда се, че българският спорт е в депресия и ние като политици имаме задължения към него за едно по-добро финансиране на националния и местния спорт. Освен това имам и сантимент към община Ботевград, майка ми и баба ми са от село Трудовец", сподели Калин Поповски.


"Разбрах от Цветан Миньовски, че се ангажирал с този клуб. И имам желание да му помагам и на него, и на момчетата", каза депутатът Димитър Аврамов.


На срещата присъстваха още зам. кметът Борис Борисов, който е и член на ръководството на Сунг ри Ботевград, и председателят на Общинския съвет Любомир Лилов. Доскорошният баскетболист на Балкан почерпи всички с шоколадови бонбони. От нашата медия му пожелаваме здраве, загриженост към общинските дела и лично щастие.


От името на наградените благодари за признанието бронзовият медалист от Световното първенство Владимир Далаклиев. А треньорът Пламен Трънски подари на кмета Иван Гавалюгов екип на националния отбор по таекуондо.