От днес до неделя в Скопие ще се проведе третият турнир от надпреварата за Балканската купа за момчета до 14 години. В него участват 6 отбора - три от България, два от Македония и един от Сърбия. Първите два бяха през есента в Пловдив и Ботевград.


Домакин на турнира е една от десетте общини на македонската столица - Кисела Вода, като ще премине под патронажа на кмета на 48-хилядната община Филип Темелковски. Мачовете ще се играят в зала "Независима Македония".


Отборът на Балкан с треньор Виктория Маринова е в група А заедно с един от другите два български отбора - БУБА баскетбол, и с македонския ФМП Академия. В другата са Вардар Скопие, Академик Бултекс 99 от Пловдив и сръбският Актавис Академия от Лесковац.


Мачовете от групите са днес и утре, а финалите ще бъдат в неделя. Следобед Балкан играе с БУБА, а утре сутринта с ФМП Академия. В събота следобед са мачовете на кръст.


По същото време в друга зала на столицата на Македония - Кале, ще бъде и турнирът за 12-годишните. Съперници на Балкан с треньор Николай Пеев са сръбският Актавис Академия, македонският ФМП Академия и домакините от Вардар - Ангели.


Ще припомним, че идеята за провеждането на Балканската купа за подрастващи е на ръководството на БК Балкан. Негов домакин трябва да бъде всеки един участващ отбор.