Баскетболният отбор на Балкан - момчета до 13 години, зае второто място на поредното издание на турнира за Балканската купа. То се проведе от петък до неделя в столицата на Бившата Югославска република Македония - Скопие. В него участваха 8 отбора от 3 държави - два от България - Балкан Ботевград и БУБА баскетбол, три от Сърбия и три от домакините.


Воденият от треньорката Виктория Маринова тим на Балкан стана победител в своята предварителна група. Той се наложи над македонските Вардар с 55-40 и Юниор с 47-36 и с 4 точки разлика над сръбския Визура Шаркс.


На полуфинала в събота вечерта в малката зала на комплекса "Яне Сандански" Балкан победи Актавис Академия от сръбския град Лесковац със 70-69 след продължение. В неделя в битката за трофея нашите момчета играха с тима на МЗТ Скопие. Отстъпиха само с 2 точки разлика - 47-49, след като водеха в резултата почти през цялото време. В срещата за третото място Юниор Скопие се наложи над Актавис Академия с 58-56.


Мартин Маринов от Балкан бе избран в идеалната петица на турнира. А Хрисимир Маринов бе определен за най-полезен играч на Балкан. Топреализатор на Балканската купа в Скопие стана Лазар Тасич от Актавис Академия, а за МВП на турнира бе избран състезателят на МЗТ Рубин Стефанов.