Школата по балет започва своята дейност в Правец през март 2014 год. Преди това, за кратко време, тя съществува на територията на Ботевград. Ръководител на Школата по балет е Ангелина Сергеева. Тя е завършила най-добрата балетна школа в света – тази в Санкт Петербург. Живее в България от 20 години. Работила е известно време в школата на Красимира Колдамова. 


В работата си с малките и по-големи свои възпитаници Сергеева е всеотдайна, не пести знанията и уменията си, предава им своята голяма любов към балетното изкуство, възпитава у тях усет към красивото, мотивира децата да полагат усилия, за да постигнат мечтите си, свързани с красивия и грациозен танц, какъвто е балетът. Ето защо успехите на нейните ученици от Ботевград и Правец се множат. Те печелят призови места на национални и международни шампионати, като оставят след себе си участници от училища по танцово изкуство и големи утвърдени школи. Това споделиха родители на деца, които посещават Школата на Ангелина Сергеева. 


Само преди броени дни нейни възпитаници се представиха подобаващо в Международния фестивал „Утринна звезда” в София, който се организира от сдружение Арт академия „Утринна звезда” и Секция на Международен танцов съвет CID-UNESCO. Тази година престижният танцов форум събра повече от 2000 участници в отделните категории и възрастови групи. Въпреки голямата конкуренция и големия брой участници, Школата на Ангелина Сергеева се открои с четири призови места. Соловото изпълнение на Вайълет-Аврил Фабио Наппи й донесе първо място в нейната възрастова група – до 9 години, категория „Класически балет. Неокласика”.  Борис Иванов се представи с валс и спечели трето място в същата категория, но в своята възрастова група – от 9 до 13 години. За първи път в този форум участват най-малките възпитаници на Школата по балет в Правец – Десислава Младенска и Ирина Менделева. Тяхното дуетно изпълнение – танц на калинките, бе класирано на второ място във възрастова група до 7 години.  Първо място в категория „Характерни танци”, възрастова група от 16 до 35 години, завоюва Петя Петрова. 


Преди месец Школата по балет в Правец спечели призови места и на Международния фестивал Моvmnt International Dance Competition, който се проведе на сцената на Държавна опера в Русе. Той премина при още по-голяма конкуренция. Участие в събитието взеха таланти от цялата страна, от Румъния, Украйна, Русия, Македония и други държави. Школата по балет се представи с класически валс, в който освен по-горе изброените нейни възпитаници, участваха още: Биляна Димитрова, Виктория Илиева и Екатерина Менделева.  Трета участничка се представи и в категория „Характерни танци” , възрастови група от 9 до 12 години, и спечели наградата на журито за бъдещ талант. Още един успех постигна Екатерина Манделева в този фестивал. Тя и Петя Петрова изпълниха цигански танци, който им донесе първа награда. Петя Петрова участва и със солово изпълнение, за което й бе присъдено второ място.   


Предстои Школата по балет да вземе участие в друг авторитетен фестивал - Black Sea в град Канстанца, откъдето е получила покана.  


Може би тук е моментът да споменем, че Школата предлага занимания и по боди балет, който придобива все по-голяма популярност и у нас. Това е вид тренировка за цялото тяло, базирана на движенията от класическия балет, но без сложни пируети и стоене на палци. Хората, които желаят да поддържат форма с боди балет, не е необходимо да имат предварителна танцова подготовка.