Асен Николов /старши треньор на Академик Бултекс 99/: "Въпреки лошото начало щяхме да спечелим победата с лекота. След почивката момчетата се бориха с всички усилия, бореха се за всяка топка и ограничиха отбора на Балкан. Ще се борим въпреки всичко и срещу всички. Няма да преглътваме тези неща, но ще трябва да сме готови за тях. Продължаваме битката. В началото не влязохме достатъчно кораво, вкараха ни 14 точки от бърза атака, което им даваше импулс. След това се коригирахме. Ако бяхме вкарали двата фаула в края щяхме да вземем мача, но вложихме много усилия. След излизането на Дурчев ротацията ни се скъси, а той е опитен играч."


 Димитър Димитров /Академик Бултекс 99/: "Започнахме лошо. изоставахме с 21 точки през първата и втората част. Върнахме се в мача и един фаул не стигна да го спечелим. Мисля, че другия мач, ако започнем по-концентрирано и сме в мача 40 минути, не както сега 25, мисля че резултатът ще е друг. Това са полуфинали за първи път в историята на клуба, нормално е да има някакво напрежение, въпреки, че напрежението трябваше да е срещу Ямбол."


 Небойша Видич /старши-треньор на Балкан/: "Разбирам, че домакините искат да спечелят мача, това е ясно. Но един град от половин милион души трябва да покаже едно ниво не само на пейката, но и на трибуните. Аз никога не комуникирам с нито един треньор, комуникирам единствено с моите играчи и служебните лица и мога да се извиня на всички играчи, ако някой с нещо съм обидил. Това, което се случваше днес на терена беше нивото на първа лига в Камбоджа."