Третата среща от полуфиналния плейоф в НБЛ между Балкан и Академик Бултекс 99 е тази вечер - петък, 11 май от 18.30 ч. в Арена Ботевград. Двата тима си размениха по една победа в двата мача в Пловдив. В първия Балкан се наложи със 79-78, а във вторник домакините от Академик Бултекс 99 спечелиха с 68-59. И така изравниха серията на 1-1 победи.


 Един от двата отбора може да се класира за финала още тази седмица. Това ще стане, ако спечели и двете срещи в Ботевград. Втората е в неделя, 13 май от 18.30 ч. В противен случай ще се стигне до решителен трети мач, който ще бъде в Пловдив в сряда, 16 май.


 Няма съмнение, че верните привърженици на Балкан отново ще подкрепят мощно своя отбор днес и в неделя. Това е най-сигурното нещо. Останалото зависи от представянето на отбора на Балкан. Защото в първите два мача в Пловдив зелените показаха изключително колеблива игра. В първата среща пропиляха аванс от 21 точки, след което в края имаха и късмет, за да спечелят. Във втората обаче домакините от Пловдив определено надиграха Балкан и победата им е напълно логична. Балканци вкараха едва 59 точки с много лош процент стрелба - и за 2 точки, и от тройката, и от наказателната линия. В по-голяма част от времето не можаха да намерят верен път да се справят със защитата на домакините, особено с приложените зонови формации. Не бе добра и защитата им и сравнително лесно бяха надигравани от съперника.


 Много се заговори за съдийството в тези две срещи. Но ако искат да отидат на финал, балканци трябва да се концентрират главно върху играта си, което в голяма степен се отнася за треньора Видич.


 Третата среща тази вечер може да се окаже ключова за изхода на този полуфинален плейоф. Тимът от Пловдив е тук от вчера, като е отседнал в Правец. Тримата рефери на мача са Венцислав Великов, Милен Цветков и Станимир Русев.