Две невероятни възможности при стрелби под коша в последните 2 секунди  костваха загубата на Балкан в четвъртия мач от плейофната финална серия. При оставащи 5.9 секунди и резултат 85-86 зелените направиха добра атака – Христо Захариев се озова сам под коша, но не можа да вкара, веднага след това като по чудо не сполучи и добавката на Игор Кесар.  И феновете на Балкан, изпълнили отново Арена Ботевград, останаха като попарени.


Само едната от тези две стрелби да бе точна, серията отиваше в пети мач. Нещастен завършек на домакините, които се бориха до последно. Но въпреки неуспеха бяха аплодирани горещо от своите привърженици, които отново показаха голяма класа.


Така Балкан остана със сребърните медали, а шампион стана Левски Лукойл, спечелвайки финалната серия с 3-1 победи. С огромна горчилка у всички обичащи баскетбола хора в България заради провокативните и мръснишки действия на ръководството на Левски Лукойл във втория мач в София..


Големият проблем при Балкан в този мач бе Дивон Уошингтън. Той имаше здравословни проблеми, но дори и медикаментите не успяха да го вдигнат. Така един от най-добрите играчи в НБЛ този сезон за първи път завърши без отбелязана точка.


Христо Захариев отново бе големият фактор на Балкан. Той стана топреализатор с 26 точки, овладя и най-много борби. Но със сигурност съжалява за решителния пропуск в самия край. Много силно играха и Игор Кесар, който отбеляза 22 точки, Джордан Калахан със 17 и Внеци Петков с 11.


За Левски Лукойл 18 точки вкара Божидар Аврамов, 17 има Омари Гудул, с 16 е Неманя Милошевич.