Баскетболистите на Балкан направиха невероятен обрат във втората среща от финалния плейоф и спечелиха със 105-99 след петминутно продължение. Така серията вече е равна - 1-1 победи.


На полувремето зелените  изоставаха с 10 точки разлика - 45-35 за Левски Лукойл, но през второто направиха страхотен обрат. Те се възползваха по най-добрия начин от дисквалификацията на Калоян Иванов в 26-та минута при 54-50 за домакините, отсъдена за едно техническо и едно неспортсменско нарушение.  Две минути и половина преди края на последната четвъртина вече водеха с 8 точки  - 79-87. След това обаче пропуснаха възможността да спечелят мача в редовното време и се стигна до допълнителни 5 минути.


В продължението също се получиха главоломни смени на водачеството. Но в крайна сметка балканци използваха  по-добре от открилите се пред тях възможности и спечелиха след драматична развръзка със 105-99. Така другата седмица двата отбора ще се срещнат два пъти, като домакин е Балкан. Първата среща е в понеделник, 27 май, а втората в сряда, 29 май, и двете са от 19.00 ч.


Напрежението, което съпътстваше този втори мач в Универсиада, ескалира след края на срещата. По време на интервюто за БНТ треньорът на Балкан Небойша Видич бе ударен с хвърлен по него предмет и той отказа да продължи да говори, като намекна и за други инциденти. А след това бе съобщено, че от Левски Лукойл не искат да дават интервюта, докато публиката на Балкан е в залата (?!). Все пак треньорът на домакините Папазов отговори на въпросите на репортера на БНТ.


За статистиката: Брендън Браун вкара 30 точки за победителите.  С 20 точки и 6 борби е Павлин Иванов. Микейл Хопкинс отбеляза 16 точки и има 9 овладени топки. С 13 точки е Венцислав Петков, Алекс Гаврилович има 10 точки и 7 борби. Топреализатор за Левски Лукойл е Христо Захариев с 26 точки, с 21 е Патрик Рембърт, с 11 е Калоян Иванов.