Христо Захариев бе един от лидерите на Балкан през целия сезон, липсата му се усети в мач №3 от финалите, а в четвъртия двубой срещу Левски Лукойл той се завърна и показа колко е важен за отбора. Националът вкара 26 точки, но и това не бе достатъчно за ботевградчани да пратят серията в пети мач. Именно Захариев пропусна една от последните две стрелби на своя отбор във финалните секунди, а след мача говори за отминалия сезон и бъдещето си.

"Малко не ни достина накрая, една защита. Имахе две ситуации под коша, които не успяхме да вкараме. Много съм разочарован. Дадохме всичко от себе си, но за съжаление не успяхме да спечелим този мач и да пратим серията в пети решителен. Раздадохме се и искахме да зарадваме всички тези хора, които бяха дошли да ни подкрепят", започна Захариев.


"Накрая всичко стана толкова бързо, за една секунда. Още не мога да повярвам какво се случи и не мога да осъзная, че сме загубили този мач. Искам да кажа, че това е един от най-хубавите сезони, които съм имал. Въпреки тази загуба, съм много щастлив, че бях част от този отбор", продължи той.


"Не знам все още дали ще остана в Балкан, но със сигурност би ми било много приятно. Още не сме говорили, затова не мога да ви кажа за сега. Не съм говорил с никакви агенти или отбори, бях се фокусирал изцяло върху финалната серия", завърши Христо.