Националът Христо Захариев все още не знае къде ще играе през следващия сезон. В предаването „Спорт в обектива“ по Канал 3 той сподели, че целта му е да продължи кариерата си в чужбина, но би се радвал и отново да облече екипа на Балкан.


 „Към момента съм се фокусирал върху националния отбор. Имам разговори с президента на Балкан. Чакам все още и за оферти от чужбина, защото това ми мечта и цел – да изляза навън и да играя в по-силно първенство. Надявам се това да се случи. Нищо не се знае още, така че не мога да кажа още къде ще отида. Поддържаме връзка с Балкан. Ние сме в отлични отношения. Може би до месец ще се разбере“, заяви Захариев.


 „Феновете в Ботевград наистина са уникални. Няма друга такава публика, сигурен съм. Всички ни подкрепяха през цялото време, дори когато загубихме, имаше и шествие. Благодаря на всички в Ботевград за подкрепата. Надявам се отново да мога да играя пред тях и да ги радвам. Не знам още дали това ще е този сезон или някой друг. Ще видим тепърва“, добави баскетболистът.


 Той направи равносметка и на изминалия сезон. „Това беше един от най-хубавите сезони в моята кариера. Много съм щастлив, че бях част от отбора на Балкан тази година. За съжаление не успяхме да спечелим титлата. На всички това ни беше целта, но в спорта единият побеждава, другият – не. Мисля, че играхме добре, напълнихме залата. Хората се радваха, харесваха как играем, това е най-важното. Забавлявахме се, все пак това е една игра. Наистина има лека горчивина заради загубата на финала, но като цяло съм доволен и мисля, че това беше правилното решение да отида в Балкан. Аз като индивидуалност мисля, че израснах нагоре, отборът също вървеше добре“.