С тържествен водосвет, отслужен от отец Васил, в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в село Скравена бе открита нова спортна площадка с ударопоглъщаща френска настилка. Площадката е комбинирана - за баскетбол и волейбол. Лентата на новото съоръжение бе прерязана от кмета на Ботевград Иван Гавалюгов, кмета на Скравена Методи Драганов и директора на училището Петко Петков.


На откриването присъстваха още директорът на ОП "Балкан" Михаил Михайлов, Цветан Миньовски - председател на училищното настоятелство, представители на пенсионерския клуб, Народно читалище "19 февруари", ученици и учители.


„Изграждането на такава спортна площадка е от важно значение за физическото и здравословно развитие на децата и дава възможност за пълноценен спорт. Спортът е извор на здраве, сили и добро настроение. Той е важен за правилното израстване на нашите деца. Спортуването допринася за изграждане на различни качества - от физическо, емоционално, психологическо, социално и морално естество”, каза при откриването директорът на учебното заведение. 


Петко Петков благодари на общината за отпуснатите средства за изграждане на площадката, на Анета Арсова – директор на „Автомагистрали Хемус” – клон Скравена, за това, че са осигурили асфалта за площадката и са помогнали с труд, както и на фирмата-изпълнител на обекта. Той пожела да се ползва със здраве спортната площадка и да се опази в сегашния й вид.  


„Спомням си, че преди година и половина две момчета от Скравена дойдоха при мен с молба нещо да направим, да подобрим съоръженията в село Скравена с оглед на тяхното желание да спортуват при едни по-добри условия. Може би Ви е известно, че Скравена има традиция в баскетбола, има отбор, който успешно се представя в Аматьорската лига на България, дори наскоро половината село дойде в „Арена Ботевград” да гледат играта на момчетата от Скравена. Приех с ентусиазъм и отговорност това тяхно предложение и желание и се радвам, че днес имаме възможност да открием тази комбинирана площадка”, сподели с присъстващите кметът на Ботевград – Иван Гавалюгов. Той увери, че настилката на площадката е от най-висок клас, кошовете също отговарят на всички изисквания за спортуване на открито.  


Иван Гавалюгов пожела игрището да е пълно с деца, с младежи, с всички, желаещи да спортуват. „Убеден съм, че скравенчани са добри стопани и ще успеят да опазят площадката”, допълни кметът. 


Кметът Гавалюгов пое ангажимент, че в най-близко време ще бъде изградено и футболно игрище за отбора на училището в Скравена, което също ще съответства на съвременните изисквания за практикуване на този вид спорт.  Кметът изрази надежда, че спортните площадки ще бъдат най-посещаваните места от младите хора в селото. Той също използва възможността да благодари на г-жа Арсова и фирма „Автомагистрали”, които спомогнаха с материали за реализиране на спортната площадка, на изпълнителите на проекта за проявената отговорност и прецизност, на ОП „Балкан” и на ОП БКС, които също са участвали активно в изграждането на съоръжението.


Програмата по откриването продължи с кратка музикална програма с участието на ученици.


Първи качествата на новата площадка изпробваха присъстващите официални лица. С първата си стрелба към коша кметът Гавалюгов отбеляза тройка и получи аплодисменти. Той подкани и децата да се включат в играта. За тях имаше и подаръци - баскетболни топки, осигурени от кмета на Скравена и директора на ОП "Балкан".