Новосформираният футболен отбор от Скравена, носещ името "Козаро", от новия сезон ще участва в първенството на А окръжна група - Запад. В днешната изключително резултатна контрола на игрището в Скравена с отбора на Пирдоп тимът постигна победа с 8-4, на полувремето 5-2.


Любопитното бе, че гостите /в зелено/ поведоха с 2-0 с попадения на Пламен Георгиев. До края на полувремето Козаро направи пълен обрат, отбелязвайки 5 попадения чрез Ангел Балев, Светлин Семков, Васислав Димитров и две на Ради Зарев, едното от дузпа.


В началните минути на второто полувреме скравенчани дръпнаха със 7-2 с попадения на Тодор Димов и Светлин Семков, последва гол на Пирдоп за 7-3. В минутите до края Васислав Димитров вкара втория си гол в мача за 8-3, а Пламен Георгиев от гостите с третото си попадение оформи крайното 8-4 за Козаро.


В новия отбор има четири момчета от Скравена, повечето от останалите в състава са от Ботевград. А в тима на Пирдоп играе бившият футболист на Балкан Красимир Пастушки, който има два сезона със зеления екип и с който през 2004 година под ръководството на Стоян Коцев - Кано, влезе от трета дивизия в Б група.


 Козаро Скравена започва участието си в първенството на Западната А ОФГ на 9 септември с гостуване на Костинброд. В групата са още отборите на Правец, Драгоман, Спортист Драговищица, Петърч, Торнадо Безден, Искра от Искрец, Искър Лакатник и Зенит Церово.


Текст и снимки: Петър Наков