Отборът на Рилски спортист също ще участва в груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа. Снощи самоковци победиха като домакини финландския Катая баскет със 79-61. И въпреки че не можаха да стопят пасива си от 22 точки от първата среща във Финландия, също влизат в груповата фаза. Те са с най-добри показатели от трите щастливи губещи отбора. Тяхната точкова разлика е най-малка -  минус 4.


Така след Балкан, който отстрани Ню Хироус Ден Бош, и Левски Лукойл, който е в групите след отпадането му от квалификациите на Шампионската баскетболна лига, България ще има 3 отбора във втория по сила турнир на ФИБА в неговото трето издание.


За груповата фаза се класира и съперникът на Балкан - Ню Хироус Ден Бош. Холандците са третият отбор от щастливите губещи. Тяхната разлика е минус 8. С минус 8 е и кипърският Керавнос, но Ден Бош има повече отбелязани точки /144-152/ спрямо 128-136 на Керавнос, който отпада от груповата фаза. Другият щастлив губещ, освен Рилски спортист и Ден Бош, е украинският Днипро, който е с минус 7.