Рилски спортист ще трябва да почака своето завръщане във ФИБА Къп. Това стана факт, след като Бордът на ФИБА отложи началото на надпреварата за януари догодина. Стартът на редовния сезон ще бъде на 6 януари. Причината е ситуацията с пандемията от коронавирус в Европа и ограниченията, въведени от различните държави за пътуване. 


 Самоковци попаднаха в група B, където ще срещнат украинските Киев и Прометей, както и победителя от двойката в квалификацията от Шампионската лига между Балкан Ботевград и Цмоки Минск. Ботевградчани ще правят компания на Рилецо само ако отпаднат от втория кръг в най-силния турнир, организиран от ФИБА.


 Общо 27 отбора ще се включат във ФИБА Къп през следващия сезон, като 11 от тях ще бъдат от ШЛ. Тимовете са разделени в седем групи. Шест от тях ще бъдат с четири отбора, докато само в една ще има три състава.


 За осминафиналите ще се класират първите два отбора от всеки поток, както и двата най-добри втори тима. Осминафиналите ще се играят на разменено гостуване, като под внимание ще се вземе победителят от двата мача или общият брой точки.


 От ФИБА не изключват възможността да бъдат организирани квалификационни турнири във ФИБА Къп, подобно на ситуацията в Шампионската лига.