Една от българските участнички в започващия утре международен турнир по бокс "Балкан" е Станимира Петрова. Тя няма нужда от представяне, за това говорят постиженията й: световна шампионка, първенец на стария континент,  носителка на няколко поредни трофея от турнира "Странджата". И почетен гражданин на родния си Асеновград.


"Идвам в Ботевград за пореден път. Дълги години тренирах таекуондо - започнах от 8-годишна - и тук участвах в няколко турнира. Отдавна не съм идвала, а имам от тук страшно много спомени и наистина ми е много приятно да съм в Ботевград, вече като състезателка по бокс. Състезанията по таекуондо бяха в същата зала, където ще бъде турнирът "Балкан", бяхме в същия хотел. И в момента ми е много яко, много носталгично."


Като състезателка по таекуондо Станимира Петрова е участвала в неолимпийската версия на корейското бойно изкуство - ITF. Тя потвърди, че смяната на таекуондо с бокс е продиктувано от огромното й желание да участва на Олимпийски игри. Основната й цел е Олимпиадата в Токио.


"Да, това е голямата цел. Но в крайна сметка цел е и всяко следващо състезание. Вече не искам, както преди олимпиадата в Рио, да мисля само за нея. Сега ми предстои турнирът "Балкан",след това имам световно първенство. За догодина ще мислим по-късно."