Районното полицейско управление в Етрополе бе посетено от 5 „а“ клас от СУ „Христо Ясенов“ – град Етрополе с класен ръководител г-жа Йонка Томова. Местното районно управление бе посетено от петокласници, за да се запознаят с дейността и работата на служителите на МВР, като бе засегната и темата за безопасността на движението. Поводът на посещението е учениците да се запознаят с институцията и нейните дейности.
Учениците и техния класен ръководител бяха посрещнати в конферентната зала на РУ на МВР – Етрополе от Димитър Дуков – старши инспектор „Криминална полиция“, Теодор Георгиев – старши инспектор „Охранителна полиция“, Районен инспектор Георги Георгиев и Миглена Сиракова – инспектор „Детска педагогическа стая“ към РУ на МВР – Етрополе.
Инспектор Теодор Георгиев разказа на учениците за работата на полицейските инспектори и дейността, с която се занимават те. От своя страна учениците бяха доста активни и зададоха поредица от въпроси към служителите на МВР, които ги вълнуваха. Инспектор Миглена Сиракова припомни на учениците основните правила, които те трябва да спазват на тяхната възраст. След срещата в конферентната зала инспекторите на РУ на МВР – Етрополе представиха на децата районното управление и разгледаха отделните работни среди. Голям интерес предизвика и патрулния автомобил, до които се докоснаха децата и го разгледаха добре.
Текст и снимки: Общината – без редакторска намеса