Тази вечер в срещата-реванш от четвъртфиналите за Купата на България баскетболистите на Балкан бяха надиграни от гостуващия Левски Лукойл, загубиха със 73-96 /21-24, 6-25, 25-20, 21-27/ и отпаднаха от турнира. На полуфинала победителят ще играе с Академик Бултекс 99, който отстрани Ямбол. В другиуя полуфинал ще се срещнат Берое, който отстрани Рилски спортист, въпреки че загуби в Стара Загора, и Академик.


Освен че бяха разочаровани от загубата, привържениците на Балкан, изпълнили изцяло Арена Ботевград, отново станаха свидетели на грозните и неконтролируеми действия на агитката на Левски. Веднага след края на първото полувреме част от тях прекосиха буферната зона и заформиха кютек с намиращите се най-близо футболисти на Ракитин Трудовец. Имаше хвърлени предмети, изкъртена седалка от агитката на гостите, стигна се до ръкопашни схватки. За да се преустанови всичко това, отново се наложи влизането на полиция и жандармерия.


Ето какво каза по повод инцидентите президентът на БК Балкан Михаил Михайлов. "Всичко започна от един проблемен фен от гостуващата агитка, който не знам защо не бе изведен от залата още при влизането му. Той хвърли предмет през буферната зона, където бяха привърженици на Балкан, сред които и футболистите на Ракитин. След което започна меллето. Очевидно трябва да се вземат допълнителни мерки, за да  не продължават тези изстъпления".


За самата среща няма какво толкова да се коментира. В нея балканци не можаха да окажат достатъчно съпротива на своя съперник и категоричната разлика в полза на Левски Лукойл е отражение на случилото се. В 7-та минута домакините водеха с 20-14. До края на първата четвъртина, обаче със серия от 1-8 сините спечелиха частта с 24-21.


Още по-отчайваща бе втората четвъртина. В нея домакините вкараха  едва 6 точки срещу 25 на съперника. Като четвъртата точка бе отбелязана в 7-та минута на периода, когато серията на Левски Лукойл бе 2-15.


Раздвижване в редиците на Балкан се получи в третата част, която отборът спечели с 25-20. Но вече бе ясно, че в този мач домакините нямат възможности да направят обрат. Нещо повече, разликата в полза на Левски Лукойл започна да нараства, стигна до 29 точки, а мачът завърши 96-73 за гостите.


Победителите имат много по-добра стрелба - близо 59% срещу едва 41 на Балкан, и  над 60 процента стрелба от тройката - 14 от 23, докато Балкан е 11/33.


За статистиката: Брендън Браун вкара 16 точки, с 15 е Мирко Мулалич с 5 тройки от 8 стрелби, 12 отбеляза Димитър Димитров, с 11 е Микейл Хопкинс. По 7 имат Венци Петков и Гаврилович, който итгра само 18 минути, тъй като натрупа нарушения и излезе за 5 фаула, с 5 точки е Крис Минков.


За победителите 20 точки вкара Патрик Рембърт, 18 има Христо Захариев, със 17 е Деян Иванов, 10 прибави Робинсън.