С два златни медали стартираха в първия ден от Държавното първенство по таекуондо ботевградските състезатели от "Сунг-ри Ботевград". В събота в спортната зала в Горна Малина се проведоха срещите при мъжете и жените.


И двамата представители на клуба - Борислав Богданов и Кристиян Златев спечелиха шампионските титли в своите категории. Боби Богданов направи отлично завръщане след дълга пауза на състезателния "дожанг" и завоюва златото в категория до 87 кг. На финала той се наложи с резултат 18-8 над представител на кюстендилския"Форс 1992". Въпреки че не беше в оптимална форма, Богданов показа характер и успя да отстрани противниците си по безспорен начин.


Вторият ни представител, Кристиян Златев, който е на 16 г. и се състезава все още при младежите, спечели титлата при най-тежките мъже в категория +87. Тъй като Криско няма реална конкуренция в последните години в своята възрастова група, треньорът Пламен Трънски реши да го пусне да участва при по-големите, за да се обиграва и усъвършенства. Златев надигра в първата си среща Стоян Панайотов от "Самсон" София, а на Финала своя съименник Кристиян Димитров от "Гладиатор' София.