С 16 гласа “за“ и 7 “въздържал се“ ОбС прие информацията за дейността на общинското предприятие БКС за второто шестмесечие на 2018 год. Как всъщност протече дебатът по тази точка от дневния ден, точен отговор на този въпрос се съдържаше в изказването на независимия съветник Филип Филипов, който заяви следното: “Очаквах смислен дебат, но такъв не се състоя. Общото в мнението на хората е, че БКС си върши работата. БКС не трябва да вървят след всеки граждани и да му казва как и къде да си изхвърли боклука.“.


Негативни изказвания по отношение на дейността на БКС направиха Петя Кочкова и Георги Георгиев. Според Кочкова техниката на БКС “бездейства“, колегата й пък бе на мнение, че контейнерите през почивните дни преливат и не се чисти редовно в ЖК “Север“. „То и по наше време беше така, но през месец-два чистехме в квартала“. Думите му бяха посрещнати със смях в залата. 


Директорът на общинското предприятие Иван Гуленов обясни, че всяка машина на БКС има километраж и моточасовник, които ще покажат, че техниката на предприятието се използва. 


В отговор на изказването на Георги Георгиев, Гуленов припомни, че БКС почиства зелените площи и събира отпадъците по график. 


Вместо да се отнасят учтиво, както повелява доброто възпитание и правилата на подобни форуми, двамата съветници се обръщаха към директора на БКС с “младежо“, но никой не им направи забележка за държанието.    


Изказване по темата постъпи от съветника Дамян Маринов. Единствено той постави най-съществения проблем - за дупките по улиците и пропадналите шахти, като подчерта, че последните са в окаяно състояние от много години. Гуленов отговори, че за дупките, които са предимно от водопроводни аварии, има подготвена справка към вчерашна дата и в рамките на 40 дни те ще бъдат запълнени, стига времето да позволи изпълнение на ремонтните работи в определения срок.