В Общинския съвет е внесена информация за дейността и техническата обезпеченост на БКС за 2019 год. В общинското предприятие работят 129 човека в отделите  „Чистота и благоустройство", "Сметосъбиране и сметоизвозвовае“ и „Ремонт и поддръжка“, и администрация. Отчет за работата на всеки един отдел е представен в информацията до местния парламент.


За миналата година ОП БКС е извозило над 11 000 тона битови отпадъци от Ботевград и селата. Средното количество извозен отпадък на ден от Ботевград е 27 тона, а от селата – 16 тона. Това показва отчетът за дейността на общинското предприятие през 2019 година. 


От БКС са поискали и увеличаване на щата с още 7 бройки. В момента в предприятието работят 129 души. Мотивът за новите работни места е разширяване обема на извършваната дейност. Пет нови работници са нужни за отдел „Чистота и сметоизвозване“, а двама за „Ремонт и поддръжка“. 


През миналата година служители на БКС са извършвали ремонт и строителни дейности на 57 обекта в общината.  В същото време съставът в предприятието е преструктуриран - длъжността на петима пазачи е пренасочена към други дейности. 


Почистването на обществените терени се извършва от щатни работници на БКС и от работници по програми за временна заетост, при необходимост се наемат и хора по граждански договори. 


Средната работна заплата в БКС за м.г. е 714 лева, което е с 50 лева по-високо спрямо предходната година. 


По решение на Общинския съвет БКС извършва и услуги на граждани и фирми по цени, определени от общината. През миналата година приходите на предприятието от предоставянето на услуги с техника е над 45 511 лева. 


Над 1.7 милион е стойността на материалните активи на предприятието. През миналата година е възстановена голяма част от техниката на бившето предприятие „Родина“, която бе предоставена на БКС. В цеховете на общинското предприятие вече разполагат с банциг гатер, абкант, металорежеща гилотина, фреза Ф251, шмиргели, компресори и други.