В първото си домакинство от пролетния полусезон на Югозападната трета лига отборът на Балкан завърши 1-1 със Септември Симитли. И двата голя бяха реализирани през първото полувреме от дузпи.


Първата бе за гостите, отсъдена по нелеп начин в 10-та минута за измислено нарушение от рефера на вратаря на Балкан, когато топката бе ничия. Гостите се възползваха от подаръка и поведоха с 1-0. Десет минути по-късно главният съдия посочи бялата точка и в наказателното поле на Симитли, който видя нарушение срещу играещия треньор на Балкан Иван Редовски. Решението му предизвика бурна реакция на треньора на гостите Спас Стоименов. Точен от бялата точка за 1-1 бе Кристиян Ковачев.


След това и двата отбора настойчиво търсеха победата, но равенството до края на мача се запази. В 75-та минута гостите вкараха топката във вратата на Балкан, но преди удара бе прозвучал сигнал на съдията за нарушение на нападател на Симитли и голът правилно не бе зачетен. Това доведе до нова порция недоволства от страна на гостуващия тим. В резултат на това наставникът му Спас Стоименов бе изгонен.


Равенството 1-1 бе самоубийствено за двата отбора, които останаха на незавидните 14-то и 15-то място от 18 отбора.