Ботевградският таекуон-до клуб Таек-кион версия ITF ще участва на предстоящото eвропейско първенство в Италия с петима състезатели във възрастовите групи – деца, девойки младша възраст и мъже.


 Те завоюваха златни и сребърни отличия на държавния шампионат през февруари месец и бяха избрани за националния отбор на България.


Петимата състезатели от Ботевград са: Моника Богданова при момичета от 11 до 13 години в категория до 45кг., Цветелина Георгиева в същата възрастова група, категория над 55 кг., при девойки младша възраст в категория до 65 кг. са Любка Петрова иВалерия Дачева, Николай Петков се състезава при мъжете в категория +92 кг.


Трима от ботевградските състезатели са на подготвителен лагер с националния отбор в Благоевград, а останалите тренират всекидневно със своя треньор Борислав Витков в Ботевград. Националите са започнали своята подготовка от 3 март и лагерът ще продължи до 1 април, когато заминават за Римини (Италия), за да представят България на eвропейско първенство 2019 година.


Първенството ще се проведе в периода 01.04. - 08.04.2019 г. и в него ще вземат участие всички европейски държави. Състезанието ще бъде за всички възрастови групи – деца, юноши и девойки, мъже и жени в индивидуалните и отборни дисциплини - спаринг, форма, самозащита, силов тест и специална техника. Петимата състезатели от клуб Таек-кион (Ботевград) ще мерят сили в индивидуалната дисциплина спаринг.


"Вярвам в моите състезатели. Искам да им пожелая късмет, защото нивото е много високо на европейско първенство. За мен е важно да се представят подобаващо и да внимават да не се контузят", каза треньорът на ботевградския клуб Борислав Витков.