В събота и неделя в Благоевград се проведе 10- ят традиционен отворен турнир по Таекуон-до - версия ITF, за юноши, девойки ,мъже и жени.
Турнирът бе изключително тежък заради големия брой участващи отбори с подчертано международно участие - Гърция с 4 отбора, Армения, Сърбия Германия  и Словения.


Ботевградският клуб Таек Кион взе участие с четирима състезатели, които завоюваха 7 медала.Виктория Черешовска спечели злато на форма и сребро на спаринг за девойки до 52 кг. Ирен Виткова взе бронз на форма и бронз на спаринг за девойки до 58кг. Цветан Цветанов завоюва бронз на форма и сребро на спаринг, а Йордан Добрев е със сребро на спаринг за мъже до 57кг.


Треньорът Борислав Витков благодари на управителя на фирма Никс Метал и на фирма Молтен с управител Моника Христова , без чиято финансова помощ участието на състезателите би било невъзможно.


 А само след двайсетина дни - на 8 май,  Таек-Кион ще бъде домакин на  републикански турнир за деца в който ще вземат участие състезатели от цялата страна .