Общинския етап на Националната викторина по безопасност на движението – „Да запазим децата на пътя“ 2019, се проведе днес в компютърната зала на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Ботевград. В надпреварата взеха участие ученици от 5 до 8 клас от две основни училища - „Никола Йонков Вапцаров“, водени от Димитринка Андреева, и от „Св. Св Кирил и Методий“ с ръководител Даниела Бориславова. Те бяха разделени в два отбора по четирима състезатели. 


Съгласно регламента, викторината се проведе в четири кръга:


1-ви кръг – отборно решаване на теоретичен тест, съдържащ 20 въпроса, на които трябваше да бъде отговорено за 20 минути;


2-ри кръг – викторина с 20 въпроса;


3-ти кръг – подреждане на 2 пъзела, с форма на пътен знак, в рамките на 3 минути;


4-ти кръг – практическа задача – установяване на повреди на велосипед.


За верността на отговорите следеше жури в състав: Любомир Лазаров - председател на СБА Ботевград и БЧК Ботевград, както и Саня Илиева - главен експерт „Образование“ в Община Ботевград. На общинския кръг на викторината присъстваше и Нина Дюлгерска - зам.-директор на ОУ „Св. Св Кирил и Методий“.


След оспорвана надпревара, в която участниците демонстрираха своите знания, отборът на ОУ „Св. Св Кирил и Методий“ събра повече точки и се класира на първо място. Той ще представи община Ботевград на областния етап, който ще се проведе на 23.04.2019 г. от 10:30 часа в СУ „Христо Ботев“ - Драгоман.


Двата отбора получиха индивидуални грамоти от Общината.