За поредна година, Община Етрополе взе участие на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО, която се проведе от 13 до 15 февруари 2020 година.


За 37-ми в Интер Експо Център – София, представители на туристическия бизнес от България и много други страни представиха своите туристически дестинации и туристически бизнес. Профилът на изложителите включва туроператорски фирми и агенции, хотели, курорти и спа центрове, национални туристически организации, сдружения, общини, софтуерни фирми и компании за хотелиерско оборудване.
Община Етрополе участва в изложението със самостоятелен щанд, където бяха представени брошури за културните и исторически забележителности на общината, както и рекламни материали от хотелиерите и собствениците на къщи за гости.
Щанда на Община Етрополе бе посетен и от Министъра на туризма Николина Ангелкова, която пожела много здраве и бъдещи успехи. Много туристически агенции, туристи и не на последно място публични личности посетиха щанда на Етрополе, който бе представян от Ваня Найденова – старши експерт „Култура, спорт и туризъм“ и Цецка Александрова – старши експерт „Туристическо и информационно обслужване“ в Общинска администрация.
Освен брошури на културните и исторически забележителности на общината, тази година бе направен кът с произведени местни и сладкарски изделия на територията на Общината, които бяха опитани от посетителите.
Началото на тазгодишната борса бе поставено от Министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова.  Всяка година изложението приветства повече от 380 компании от 25 страни и над 20 000 специалисти от туристическата индустрия – участници, посетители и гости.
Текст и снимки: Общината