Премиерата на книгата "Цветна феерия" беше вчера, 10 май от 18:00 часа, в музея на Ботевград. Издателство "Българи".
Това е втората й самостоятелна стихосбирка. Първата, "Магия от чувства", излезе през 2017 г.
Директорът на музея Рени Петрова откри премиерата на книгата.
Представи я Десислава Иванова - председател на ЛК "Стамен Панчев" - Ботевград. Таня Банкова и Мария Коцева прочетоха под формата на рецитал стихове от книгата.
Редакторът Даринка Петкова поздрави Мария Коцева със стих. Приветствие получи и от Добри Доцов - член на Литературния клуб.
Имаше и музикален поздрав.
Събитието завърши с раздаване на автографи и в неофициална обстановка на по чаша вино.
Честито, Мария и от нашия сайт, със стандартното пожелание за нови книги.


От години Литературният кръжок "Стамен Панчев" – Ботевград и Клубът на дейците на културата в Етрополе са в тесни творчески отношения.
Преди 15 години, творци от Ботевград, Етрополе и Правец издадоха антологията „Будни огнища”. През 2018 година излезе и втората – „Будни огнища – 15 години по-късно”. Този път само с творци от Ботевград и Етрополе.
Членове на двата творчески състава присъстваха през ноември 2018 година на представянето на книгата „Дялани камъни” на Иван Иванов от Етрополе.
Наскоро беше организирано съвместно представяне на книгата на Милко Влайков от Ботевград „Градчето – портрети без рамка”. Мероприятието беше в Многофункционалната зала към НЧ „Тодор Пеев-1871”.
На 20 май от 17:30 часа на същото място предстои ново съвместно представяне на още една книга – „Жажда” от Христо Христов.
Ръководствата на Литературния кръжок "Стамен Панчев" – Ботевград и на Клуба на дейците на културата в Етрополе планират редица съвместни културни изяви и за в бъдеще.