На 11 и 12 май 2019 г.  град Попово за единадесети път събра изпълнители и любители на старата градска и шлагерна песен на Националния фестивал „Спомени в песни – Попово 2019”. Събитието се организира от Дом на културата „Димо Коларов“  и се провежда под патронажа на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов. В двата фестивални дни на сцената  се изявиха над 370 участници от региона и страната.  За пръв път в конкурсната програма бяха включени и песни от българската естрада от 60-те до 90-те години на 20 век.
Музикалните изпълнения бяха оценявани от жури с председател композиторът и изпълнител на популярни естрадни песни Теди Генев и членове: Юлияна Гюзелева – артистичен мениджър на художествени програми, и Димитър Димитров – поет, композитор и изпълнител на стари градски песни.
ВГ“Оренда“ към НЧ“Тодор Пеев – 1971г“ се представи във фестивалната програма с песните на етрополския композитор Николай Христов : „Елегия“  -  по текст на Д.Дебелянов и „Серенада“ - по текст на Петър Димитров, които им донесоха  Почетна грамота и присъдената Голяма награда от създателя на фестивала - г-жа Петя Габровска.
Текста и снимките получихме по електронната поща