Малчуганите от детска градина „Славейче“ – Ботевград, се включиха с повече от 200 рисунки в единствения по рода си детски еко форум за опазване на Планетата: Националните номинации „Най-големият малък приятел на природата и животните“. Проявата се организира от Фондация „АФА - България“. Официални гости на събитието днес бяха инж. Ирена Петкова - директор на РИОСВ-София.


Тържеството започна със спектакъла „Малкият Мук“. Децата участваха в предстaвлението като партньори на артистите. Приказният свят на Изтока даде възможност на малките актьори да се насладят на моментната импровизация.  


След това възпитаниците на детското заведение, заедно с гостите на събитието, оформиха короната на талисмана на Номинациите - „Дървото на хармонията“, с цветни отпечатъци от дланите на ръцете си.


„Дървото на хармонията“ е идея на Фондация „АФА - България“, насочена към обединяване усилията на обществото за формиране на ново екологосъобразно мислене и поведение у децата – надежда за по-грижовен свят утре. 


В детския еко форум участват деца от учебни заведения в 69 населени места в България. От всяка една детска градина се избира по една рисунка, която да участва в изложба през месец юни в Народното събрание. От ДГ „Славейче“ избраха творбата „Слончето Слайд“ на Борислава Велковска от 4-та подготвителна група.


В края на днешното събитие ръководството на „ЕКОПАК АД“ изненада малчуганите с поздравителен адрес и подари на детската градина картонени съдове, предназначени за разделно събиране на отпадъци.