След като мъжкият отбор на Балкан стана шампион, момчетата до 14 години спечелиха Купата на България, а баскетболистите на ОУ "Н. Й. Вапцаров" станаха ученически шампиони, още един отбор донесе титла и първо място за баскетбола в Ботевград.


В шампионата на НАЛБ /Националната Аматьорска баскетболна лига/ - IV дивизия, победител е тимът на Форест Бойс. Снощи той спечели третата решителна финална среща от плейофите срещу Енигма Фойерверк с 64-59 /16-14, 15-20, 19-15, 14-10/. И от следващия сезон ще се изкачи в III дивизия.


Финалната серия бе изключително оспорвана. В първия мач Енигма победи с 2 точки разлика - 67-65. Във втората среща Форест Бойс спечели с 53-52. Интересно е, че редовният сезон, в който участваха 13 отбора, първото място бе за Енигма Фойерверк с 47 точки от 23 победи и само 1 загуба. Форест Бойс завършиха втори с 44 точки от 20 победи и 4 поражения.


Всички от Форест Бойс са бившщи играчи на Балкан, някои от тях са ставали шампиони на България при подрастващите. За последните мачове от редовния сезон, както и за плейофите, от състава отсъстваха някои момчета, като Владислав Вушев, който в момента е в Щатите, и Георги Тодоров, претърпял операция, но той пък изпълняваше функциите на треньор на отбора.


Ето имената на всички играчи на Форест Бойс през сезона: Борислав Георгиев, Мартин Георгиев, Георги Лилов, Владислав Вушев, Христо Вайков, Георги Тодоров, Цветомир Гуленов, Драгомир Енчев - Шак, Мариян Николов, Тони Иванов, Божидар Цачев, Лулчо Георгиев, Николай Начев, Антонио Петков.


Отбор от Ботевград участва във финалния плейоф на Втора дивизия на НАЛБ - това са аматьорите на Балкан. До момента резултатът от финалната серия с Машините е 1-1 победи.


Снимки: НАЛБ