На 7 и 8 октомври се проведе първият турнир за сезона – „Olympic Taekwondo Talents“. „Сунг-Ри“ Ботевград взе участие в надпреварата с 36 състезатели във възрастови групи деца, кадети и младежи. Ботевградските спортисти завоюваха 11 златни, 8 сребърни и 5 бронзови медала, като в отборните класирания се нареди на първо място при деца, кадети, второ място при младежите. В генералното класиране „Сунг-Ри“ стана шампион на турнира в клас А (олимпийската дисциплина). 


Шампиони на турнира станаха: Красимир Гетов, Марина Боновска, Владимир Димитров, Методи Методиев, Александра Василева, Николай Николаев, Денис Маринов, Васил Пешев, Адриян Радославов, Дария Георгиева и Кристиян Радославов.


Сребърни медалисти са: Василена Джезова, Александрина Данова, Мартин Маринов, Петя Младенова, Калоян Пешев, Ния Стойнова, Румен Тодоров и Александра Александрова.


Бронзови медали спечелиха: Марина Михайлска, Карина Руневска, Георги Стаменов, Виктория Дилова и Валери Балев.


В категория -41 кг при кадетите имаше три представители от клуба в една категория, като по пътя за медалите се случи, така че победата да се решава между съотборници. 


Така се получи и в същата категория -41кг, но при момичетата, където Марина, Александра и Карина след победи над други състезатели се срещнаха по между си. От „Сунг-Ри“ вярват, че е без значение, когато съотборници се срещнат по между си във финални мачове. Системата на състезанията може да срещне два или три състезатели от клуб само в полуфинали или финали, което значи, че те са победили останалите противници, което за клуба е отлично изпълнена задача.


От „Сунг-Ри“ благодарят за подкрепата на Община Ботевград, фирма IMI, „Никсметал“ и г-н Цветан Миньовски, който е президент на „Сунг-Ри“!


Следващата седмица рекорден брой състезатели от клуба – 11, ще представляват България на Европейско първенство за Кадети и непосредствено след него Европейско за деца, което ще се проведе в Белград, Сърбия.


„Цялата подготовка през лятото бе изцяло насочена към Европейското първенство, на което силно разчитаме да вземем призови места и дай Боже да се изпее химна на България. Цялата лятна ваканция премина в двуразови тренировки. Децата избраха да гонят високи спорни резултати пред летните игри с приятели, за което много се гордеем и вярваме, че заслужават да се наредят сред най-добрите в Европа.“ - споделиха треньорите Цветолюб Илиев и Владимир Далаклиев.