За втора поредна години любителският младежки театър „Карнавал”, с ръководител Мирослав Йорданов”,  участва в театралните празници в Хисаря. Културното събитие е традиционно,организира се от Община Хисаря и Народно читалище „Иван Вазов - 1904” в курортния град. Всяка година този форум дава възможност за изява на любителски театрални състави от цялата страна. 


Редовен участник в театралните празници е любителски драматичен театър „Ботевград” с ръководител Николай Найденов. Трупата откри фестивала на 10 юни с постановката „Деца на света” на Стефан Цанев. Пиесата не е играна на ботевградска сцена. Местната публика ще има удоволствието да я гледа през септември, съобщи Николай Найденов пред наш репортер.  


Младежкият театър Карнавал се представи на 16 юни с най-новата си постановка – „Максималистът”, чиято премиера се състоя на сцената на читалище „Христо Ботев” в края на миналия месец. Участието на младите ни театрали също бе успешно. Доказателство за добрата им игра е поканата на организаторите да участват в театралните празници догодина.  


Ботевградските състави, както и всички останали участници, получиха грамоти за участие.


В Театрални празници - Хисаря 2019, участваха състави от града-домакин, Козлодуй, Вършец, Лом, с. Козаревец, община Лясковец, с. Поповци, община Габрово, Свищов, Ябланица, Първомай, Кортен, Долна Оряховица, Панагюрище и други.