„Нестле за Живей активно” – под този наслов Община Ботевград и местни доброволци организират спортен празник, който ще се проведе на 23 юни в Градски парк.


Организирането на спортния празник е част от поредната позитивна инициатива, в която Община Ботевград ще вземе участие и която би могла да допринесе за по-доброто бъдеще на жителите на града. А това е - Национален конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за Живей активно - 2019“. Проектът е дългосрочен и има за цел да популяризира движението, спорта и балансираното хранене в България. Инициативата стартира през 2006 г. и до момента към нея ежегодно са се включвали значителен брой общини. Наградата за победителите в конкурса е финансирането на общински проект, насочен към активния начин на живот, на стойност до 20 000лв.,например за изграждане на спортни площадки, оборудване на спортни зали, спортни съоръжения и др.


Община Ботевград започва своето участие на 23 юни с организирането на спортен празник под наслов „Да започнем лятото с Нестле за Живей активно!“ в Градския парк от 10:00 до 12:00 часа, напомнят организаторите.  


Програмата, която очаква посетителите, е изключително богата и включва занимания по таекуондо, салса, федербал, тенис на маса, шахмат, щафетни игри, колоездене, алея за тротинетки, баскетбол, футбол, народни танци, акробатика, аеробика, йога, четене на детски книжки и тае-бо. 


След края на спортните занимания празникът ще продължи до 13:00 с детска дискотека в парка.