Кметът Иван Гавалюгов награди отличниците от Випуск 2019 в Ботевград. Тази година те са 20 на брой, всичките са възпитаници на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”. Всеки отличник получи почетна грамота „Отличен зрелостник на Община Ботевград”, придружена с книга – „Българите! Забравени постижения”.


Инициатор на церемонията по награждаването е Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград. Тя откри събитието и първа поднесе своите поздравления към зрелостниците, постигнали отличен успех. 


„С една скромна, но вярвам, емоционална церемония, Община Ботевград подкрепя младите хора, които са показали най-високи резултати при завършване на средното си образование – един наистина прекрасен старт в техния самостоятелен житейски път. По този начин Община Ботевград се стреми да изрази уважението си за труда и грижите на техните учители и родители, без които този прекрасен резултат нямаше да бъде факт”, каза Стефка Граматикова. Тя пожела на отличниците здраве, успехи и смелост в онова, което ги очаква. 


Събитието се състоя в голямата ритуална зала на Обредния дом. Преди да връчи наградите кметът Иван Гавалюгов също поздрави отличниците за постигнатите високи резултати и отправи пожелания към тях: „Поздравления за усилията, за труда, за постоянството, които сте положили през всичките тези години, за да завършите с отличен успех Вашето средно образование! Но най-важното и най-интересното тепърва предстои във Вашия живот. Така че имайте смелостта и куража да преследвате мечтите си! Надявам се, че вложените за Вашето добро образоване усилия и средства ще успеете, в обозримо бъдеще, да върнете под някаква форма за развитието на нашата община и на нашата държава.”. 


Кметът не пропусна да поздрави и да поднесе благодарност на учителите и родителите на младите хора.  


Иван Гавалюгов изрази надежда, че през следващата година сред отличените зрелостници ще бъдат и представители на другите две средни учебни заведения в Ботевград.