Този популярен запалянковски израз не може да се прикачи на вчерашния  мач между снахи и зетьови. Обявен беше като мач между ,,Завряни срещу доведени“, но вероятно поради смяна на ситуацията стана това, което беше.
При това без кич като облекло и ситуации.
Имаше и някои нови моменти: двата отбора се различаваха по фанелките, както и с  нововъведенията при изпълнение на дузпите.
След задължителната щателна проверка на играчите, съдията докладва на Председателя на Общинския съвет за готовността и поиска разрешение мачът да започне. Разрешението беше даден и шоуто започна.
Както се казва в такива случаи, „за доброто настроение на играчи и на публиката”, се появи младо гайдарче, което отначало засвири от трибуните, а след това и до една от вратите на стадиона. Впоследствие се разбра, че е от една от гостуващите групи, най-вероятно от кукерите.
Да сте виждали на други мачове, противниковите играчи да се хванат на нашенско българско хоро, към което ги провокира момчето с гайдата. Това „вбеси” съдията и се наложи да се намеси по „най-драстичен” начин играта да продължи.
Не мина и без „нежелателни” инциденти и от двата отбора, при които се намесваха професионалните медицински сестри и  „пострадалите” продължаваха да играят.
В двете полувремена мачът завърши 3:3, поради което съдията прибягна до изпълнението на наказателни дузпи. Новото беше, че ги раздели на две части: първо всеки отбор бие в собствената си врата, а след това в противниковата.
Резултатът остана отново без промени, поради което се наложи да се отиде на трети вариант: пред двамата капитани беше показан дълъг салам. Чрез изфатане, на чийто капитан ръката се окаже последна, но с напълнена шепа, се присъжда победата за отбора.
„И така” /любим израз на коментаторката Иванка Лакова/, победител стана отборът на снахите.
В крайна сметка, „победители” в двудневната надпревара за повече хумор и веселие стана породилата се дружба между участниците в Празника от другите населени места и жители на града, както и ведрото и празнично настроение на изпълнители и почитатели на Етрополе.