Съперникът на ЦСКА в плейофите за Лига Европа - Динамо (Москва), регистрира нова загуба като домакин и даде още един повод за оптимизъм на "червените" фенове преди реванша между двата тима в четвъртък. Отборът на Андрей Кобелев изпусна златен шанс да скъси дистанцията до водача в класирането Рубин, като поражението с 0:3 от шампионите го остави на пето място в таблицата, на цели 10 точки от върха. Първите два гола за Рубин паднаха след дузпи, отбелязани от звездата на тима Алехандро Домингес. И в двата случая нарушенията извърши националът Денис Колодин, който имаше късмет, че реферът Илдус Биглиев не го изгони. Това обаче се случи със съотборника му Люк Уилкшир в средата на второто полувреме при 0:1. Австралиецът си заработи два жълти картона и остави Динамо с човек по-малко, след което за опитния състав на Рубин не беше трудно да отбележи нови две попадения и да оформи убедителния си успех.

Кобелев направи три промени в сравнение със състава, който излезе срещу ЦСКА на "Българска армия". Сред титулярите започнаха  Адриан Ропотан и Луис Агияр, а на вратата застана Антон Шунин, заменил наказания Владимир Габулов. Младият страж не беше никак стабилен и нападателите на гостите го подложиха на сериозен обстрел още от първите минути. Слаб мач направи Колодин, който допусна множество грешки и стана причина за повечето опасности пред Шунин. В 28-ата минута бранителят фаулира в наказателното поле Гьокденис Карадениз и Алехандро Домингес превърна дузпата в гол. До края на полувремето Рубин контролираше събитията на терена, а опитите на Динамо да сътвори нещо интересно чрез дълги подавания към Кержаков и Кокорин бяха обречени на провал.

След почивката динамовци започнаха да действат на по-високи обороти и само късметът ги лиши от изравняване в две поредни ситуации. Първо Кокорин беше изведен на стрелкова позиция, но пропусна, а минута по-късно Леандро Фернандес се включи при изпълнение на ъглов удар и ударът му от въздуха срещна гредата. Подемът в редиците на московчани бързо отмина и Рубин отново овладя инициативата. Шампионите с лекота разиграваха в средата на терена и стигаха до голови положения. В 68-ата минута Уилкшир влезе остро в тялото на вратаря Рижиков и получи втори жълт, съответно червен картон. Това съвсем обезвери "бяло-сините", които вече нямаха сили да стигнат дори и до точката. Рубин поведе с 2:0 с втори гол от дузпа на Домингес и пак след комична изява на Колодин. разгромният резултат за възпитаниците на Кобелев оформи резервата Рязанцев в 89-ата минута.

Това е четвъртата домакинска загуба на Динамо в руското първенство. Преди два кръга московският тим отстъпи и на Терек, а няколко дни по-рано на "Арена Химки" се провали и срещу Селтик, с което бе елиминиран от квалификациите на Шампионската лига.