Днес футболният отбор на Балкан се събра за започване на подготовка за предстоящия нов сезон на Югозападната трета лига, който стартира на 3 август. Преди първата тренировка отец Васил отслужи водосвет за здраве и успех на тима.


"Има нови неща в отбора - съобщи президентът на ФК Балкан 1929 Иван Редовски. - Първото е, че тимтъ ще бъде воден Николай Христозов, който ще бъде играещ треньор. Той идва от "Витоша", с него се познаваме от доста време.


Ние последни от Югозапада започваме подготовка. Напуснаха ни няколко футболисти - това са Кристиян Кръстев по лични причини, Тодор Ненов, който ще наблегне на следването си, Мартин Вълчинов, който премина в Хебър, и Симон Николов, отишъл в Локомотив Мездра.


Със сигурност нов играч на тима ще бъде Емил Колев - син на баскетболната легенда на Балкан Данчо Колев. Той има голям опит в професионалния футбол, миналия сезон бе в Оборище Панагюрище. Привлекли сме и няколко млади футболисти. Очакваме и още, които ще преминат проби. Още тази събота  е първата ни контрола, която ще бъде сутринта в Ботевград с Ботев Ихтиман. Втората е в Правец срещу намиращ се там на подготовка чуждестранен отбор.


Средствата, с които отборът ще разполага за предстоящия сезон, са същите като през изминалия", каза президентът на клуба Иван Редовски.