Днес футболистите на Балкан се събраха за първи път през новата година, за да стартират подготовката  за пролетния полусезон.  Потрадиция  отец Николай  отслужи водосвет за здраве и успехи. От първото занимание, което се проведе в парка, отсъстваха трима играчи, които ще се присъединят към тренировките в най-скоро време.


Едно от най-важните неща преди новия полусезон е, че Балкан запазва изцяло състава си, с който стана есенен първенец. В групата са 21 футболисти, каза треньорът Иван Редовски. Привлечени са и  четирима нови играчи. Това са доскорошният бранител на Славия Костадин Велков, централният защитник Емил Ангелов, идващ от ЦСКА 1948,  и офанзивните футболисти Божидар Владимиров, идващ също от Славия, и Ивайло Величков, когото феновете на Балкан помнят с добрите му изяви през есента в отбора на Чавдар Етрополе. Друга опция е нападателят Тома Ушагелов, който обаче в момента е на проби в тима на "Созопол".


Основната цел пред отбора е запазване на първото място, което означава влизане в по-горната Втора дивизия. Предвидени са 5 контролни срещи. Първата е още тази събота, 22 януари с Ботев Ихтиман. Мястото на провеждането й зависи от метеорологичните условия.


На 29 януари Балкан ще играе с лидера в Северозападната трета лига Спартак Плевен. На 4 февруари ще гостува в София на юношите на Славия до 19 години.  След това предстоят още две проверки - на 9 февруари със "Севлиево" и на 11 февруари с втория тим на Ботев Враца.