От новия сезон сръбският баскетболист с български паспорт Бранко Миркович отново ще играе за шампиона на Беларус Цмоки Минск. Той ще бъде съотборник на шампиона с Балкан Александър Гаврилович, който наскоро подписа с тима от Минск. С новия си отбор двамата ще се изправят срещу Левски Лукойл в груповата фаза на ФИБА Къп.


36-годишният гард се завръща в Цмоки след тригодишно отсъствие. Той игра за "смоковете" в продължение на 3 сезона. За този период той стана не само любивец на публиката, но и лидер на тима, съобщава клубният сайт по повод привличането му за предстоящия сезон.


След трите сезона в Минск бившият играч на Рилски спортист и Академик, който бе включван и в националния отбор на България, в продължение на две години носеше екипа на естонския Калев Крамо от Талин. В изминалия сезон той изигра 29 мача в силната ВТБ лига, в които има средно по 30 минути на полето, 12.5 точки на мач, 5.3 асистенции и 2.6 борби. Освен Това Бранко Миркович стана MVP на естонския шампионат.


В досегашната си професионална кариера Бранко Миркович е играч за сръбския Смедерево, македонския Пелистер Битоля, Орадя от Румъния и Игокеа от Босна и Херцеговина.