Над 700 човека танцуваха салса и пяха латино песни на първия Латино пикник, който се проведе в Цигов Чарк. Организаторите на събитието Plovdiwood Ent. се бяха погрижили и за най-малките детайли - от външната хасиенда, на която се лееха студени мохито, куба либре и сангрия, до кубинските шапки на персонала и дървените вилички и еко опаковки на храната, които зарадваха и най-претенциозните посетители.


Мястото на пикника бе красива поляна на брега на язовир Батак, която за отрицателно време се напълни с чадъри, шезлонги и постелки. Събитието успя да разчупи всички стереотипи и вместо кюфтета и кебапчета, както някои посетители шеговито подхвърлиха, че очакват, имаше бразилски шишчета, мексикански наденички и салца.


Тематичността се запази и в програмата, която изцяло бе с латино насоченост. За разлика от други ивенти, на латино пикника хората не останаха статични, а напротив много от тях се включиха в уроци по салса. И така кой бос, кой по чехли на тревата, разкърши ханша под умелото ръководство на международните шампиони по салса Димитър Лазаров-De Fuego и Таня Тончева. В паузата между танците хората си отпочинаха под звуците на саксофон и китара, а кубинската певица Долорес Естрада изпълни автентични песни от нейната страна и вдигна градуса на настроението още повече.


Гвоздеят на пикника бе сватбата между двама напълно непознати, които водещият и един от организаторите на събитието Стелиан Димитров успя да ожени, естествено на шега. Играта включваше и пробни целувки между тях и присъстващите, а накрая всички избухнаха в бурни аплодисмети и направиха голяма мексиканска вълна.